Wat is het beste Home Security System?

Het internet van de dingen heeft het gemakkelijker dan ooit gemaakt om een slim huis op te zetten waarin u uw deursloten, verlichting, thermostaten, stofzuigers, grasmaaiers en zelfs huisdiervoeders op afstand kunt bedienen, met behulp van uw smartphone en een app. Het is ook eenvoudig (en relatief betaalbaar) om uw huis vanaf vrijwel elke plek te bewaken. Slimme beveiligingssystemen zijn zeer aanpasbaar en beschikbaar als doe-het-zelf kits of als volwaardige opstellingen die professionele installatie en bewaking omvatten.

Afhankelijk van uw behoeften kunt u gaan met een systeem dat u zelf bewaakt, of een abonnement betalen om uw huis 24/7 te laten surveilleren door professionals die contact opnemen met uw lokale brandweer- en politiediensten wanneer er alarm wordt geslagen. U kunt zelfs gebruik maken van on-demand bewakingsdiensten voor wanneer u op vakantie bent. Natuurlijk, hoe meer dekking u heeft, hoe meer u kunt verwachten te betalen.

Als u niet klaar bent voor een speciaal beveiligingssysteem, zijn er tal van individuele apparaten beschikbaar waarmee u uw huis vanaf elke plek kunt bewaken met uw telefoon of tablet, waaronder beveiligingscamera's voor binnen en buiten, videodeurbellen, bewegingssensoren en slimme sloten.

Dit is wat u moet weten wanneer u beslist hoe u uw huis beveiligt en bewaakt terwijl u weg bent.

 

Stroomlijning van beveiliging en domotica


Een slim Jablotron beveiligingssysteem voor thuis maakt verbinding met uw Wi-Fi-netwerk, zodat u uw beveiligingsapparatuur kunt bewaken en controleren met uw smartphone en een app. Entry-level-systemen omvatten meestal enkele deur- en raamsensoren, een bewegingsdetector en een hub die met deze apparaten communiceert via een of meer draadloze protocollen zoals Wi-Fi, Z-Wave, Zigbee of een eigen mesh-netwerk. U kunt extra deur-, bewegings- en raamsensoren toevoegen om dekking te bieden voor uw hele huis en een uitgebreid systeem te bouwen dat deursloten, garagedeuropeners, binnen- en buitenbewakingscamera's, verlichting, sirenes, rook/CO-detectoren, watersensoren en nog veel meer omvat.

Een woordje over draadloze protocollen: In een perfecte wereld zouden alle huisbeveiligingscomponenten dezelfde draadloze standaard gebruiken om te communiceren met de belangrijkste hub, maar factoren zoals stroomvereisten, signaalbereik, prijs en grootte maken het vrijwel onmogelijk om zich te vestigen op slechts één.

Kleinere componenten zoals deur/raamsensoren maken bijvoorbeeld meestal gebruik van Z-Wave- of Zigbee-technologie omdat ze niet veel stroom nodig hebben en door kleinere batterijen kunnen worden gevoed. Ze werken ook in een netwerktopologie en kunnen helpen bij het uitbreiden van het bereik van netwerkapparaten. Echter, geen van beide protocollen biedt de bandbreedte die je krijgt met Wi-Fi, dat is waarom het meestal wordt gebruikt in beveiligingscamera's om vloeiende video-streaming te bieden, en in andere apparaten die een dikke pijp nodig hebben. Bovendien zijn Z-Wave- en Zigbee-apparaten verbonden en worden ze bestuurd via een hub, terwijl Wi-Fi-apparaten rechtstreeks met uw thuisnetwerk kunnen worden verbonden en met een app kunnen worden bestuurd. Tot slot maken Z-Wave en Zigbee apparaten gebruik van AES 128-codering, en omdat ze in een gesloten systeem met een speciale hub werken, bieden ze meer veiligheid dan Wi-Fi-apparaten.

Simplisafe
Elk slim beveiligingssysteem dat zijn zout waard is, biedt componenten die samenwerken in een naadloze omgeving en kunnen worden gemanipuleerd met behulp van op maat gemaakte regels. Zo kunt u bijvoorbeeld regels opstellen om de verlichting aan te laten gaan als er beweging wordt waargenomen, uw deuren te laten ontgrendelen als er een rookalarm afgaat en een camera te laten opnemen als er een sensor wordt geactiveerd. Sommige systemen slaan de opgenomen video lokaal op een SD-kaart of een solid-state drive op, terwijl andere systemen opslag in de cloud bieden. Lokaal opgeslagen video is een goede keuze voor doe-het-zelvers met een budget, maar u moet oppassen dat u de video die u later nodig hebt niet overschrijft. Cloud-opslag maakt het gemakkelijk om opgenomen video op te slaan en te openen, maar het kan honderden euro's per jaar kosten, afhankelijk van uw abonnement. Sommige systemen bieden zowel cloud-opslag als lokale opslag, en sommige bieden een speciale opslagschijf die u DVR-mogelijkheden geeft met time-lapse opname, waardoor het gemakkelijk is om een video-event te vinden die op een bepaald moment plaatsvond.

Alle door ons geteste systemen zijn voorzien van een app waarmee u uw smartphone kunt gebruiken als uw commandocentrum om het systeem in en uit te schakelen, regels te maken, componenten toe te voegen en te verwijderen en push-meldingen te ontvangen wanneer er een alarm wordt geactiveerd. Met de meeste apps kunt u ook dingen doen zoals live en opgenomen video's bekijken, deuren vergrendelen en ontgrendelen, thermostaatinstellingen wijzigen en alarmen uitschakelen. Sommige apps gebruiken zelfs de locatiediensten van uw telefoon om het systeem automatisch in en uit te schakelen op basis van uw fysieke locatie. De duurdere systemen worden meestal geleverd met een wandpaneel dat fungeert als een communicatiehub, met een aanraakscherm dat u in staat stelt om alles te doen wat de app doet. Het display stelt u in staat om te communiceren met een professionele bewakingsdienst wanneer er een alarm wordt geactiveerd en om videobeelden te bekijken van een van de geïnstalleerde beveiligingscamera's.

DIY Home Beveiligingssystemen
Doe-het-zelf beveiligingsopstellingen zijn ideaal voor budget shoppers omdat ze u een bundel aan installatiekosten en abonnementskosten kunnen besparen. De meeste doe-het-zelfsystemen zijn eenvoudig te installeren en worden verkocht als kits die u kunt configureren om aan uw specifieke behoeften te voldoen. Naarmate uw behoeften groeien, kunt u extra sensoren en andere componenten bestellen wanneer het u uitkomt en deze binnen enkele minuten aan het systeem koppelen.

Uw basis instapmodel DIY systeem ondersteunt mogelijk slechts één of twee draadloze protocollen en biedt meestal een beperkte selectie van add-on componenten, terwijl duurdere DIY systemen meerdere draadloze protocollen ondersteunen en compatibel zijn met tientallen add-on componenten. Sommige doe-het-zelfsystemen worden zelf gecontroleerd, wat betekent dat u waarschuwingen ontvangt wanneer apparaten worden geactiveerd, maar het is aan u om contact op te nemen met de lokale autoriteiten als er wordt ingebroken of als er brand is. Doe-het-zelf-leveranciers bieden echter steeds vaker professionele bewakingsdiensten aan.

Bekijk onze keuzes voor de Beste Doe-Het-Zelf Smart Home Security Systemen om meer te weten te komen over doe-het-zelf hubs, componenten en bewakingsopties.

Beveiligingssysteem voor thuis
Professionele Home Security Systemen
Terwijl veel systemen gebruik maken van draadloze componenten die zijn geïnstalleerd met behulp van dubbelzijdige tape, maken sommige high-end systemen gebruik van componenten die een professionele installatie vereisen. Deze soup-to-nuts systemen kosten doorgaans aanzienlijk meer dan doe-het-zelf-systemen en bieden 24/7 professionele monitoring, maar het kan zijn dat u een meerjarig contract moet afsluiten en een flinke beëindigingsvergoeding moet betalen als u deze verbreekt. Ze gebruiken meestal touch-screen hubs die RF, Wi-Fi, Zigbee en Z-Wave radio's bevatten, waardoor ze kunnen communiceren met en controle hebben over een veelheid van componenten, waaronder deur en raam sensoren, deursloten, glasbreukmelders, binnen- en buitencamera's, lichtschakelaars, bewegings- en watermelders, rook/CO-alarmen, thermostaten, video-deurbellen, en een heleboel andere domotica-apparaten.

Bij een professioneel bewaakt systeem zal een agent, wanneer een rook- of inbraakalarm wordt geactiveerd, u eerst proberen te bereiken via het tweerichtingsbedieningspaneel voordat hij uw opgegeven telefoonnummer belt. Als u niet reageert, belt de agent 911 om een noodbediende naar uw huis te sturen. Het mooie van professioneel geïnstalleerde systemen is dat u geen vinger hoeft op te steken; nadat u uw bestelling heeft geplaatst komt er een technicus bij u thuis, stelt alles voor u in en laat u zien hoe het systeem werkt. Het is belangrijk om te weten dat u in sommige gebieden een vergunning moet aanvragen om een beveiligingssysteem in uw huis te laten installeren.

Bijna alle van de nieuwste doe-het-zelf en high-end home security systemen bieden ondersteuning voor spraakbesturing via Amazon Alexa, Google Assistant, en in sommige gevallen Apple Siri, waarmee u deuren kunt ontgrendelen, thermostaatinstellingen kunt wijzigen, de garage kunt openen en uw systeem kunt in- of uitschakelen met een gesproken commando op een aangesloten apparaat zoals een Amazon Echo of een Google Home-luidspreker. Velen bieden ook ondersteuning voor IFTTT (If This Then That) applets, die gebruik maken van triggers van IFTTT-compatibele webservices en apparaten om een actie te maken. U kunt bijvoorbeeld een applet maken die zegt of een garagedeur wordt geopend om de schijnwerper aan te zetten.

Home Beveiligingskit
Hoeveel kosten beveiligingssystemen per maand?
Of u nu kiest voor een doe-het-zelf systeem of voor een professioneel geïnstalleerd systeem, u zult een maandelijkse of jaarlijkse vergoeding moeten betalen als u bewaking nodig heeft, en in sommige gevallen zult u worden getroffen door een maandelijkse vergoeding om de kosten van de hardwarecomponenten af te betalen. Bij de meeste doe-het-zelfsystemen, zoals de SimpliSafe Home Security Kit, de Ring Alarm Security Kit en het Nest Secure, koopt u de hardware direct aan en kunt u de maandelijkse kosten vermijden als u besluit om zelf te controleren. Als u monitoring toevoegt, zullen de kosten variëren: SimpliSafe brengt $14,99 per maand in rekening voor de niet-contractuele bewakingsdienst, terwijl Nest $29 per maand in rekening brengt. Als u zich vastlegt op een driejarig contract, daalt de prijs van de Nest-dienst tot $19 per maand. Ring's Protect Plus-plan gaat voor $10 per maand en vereist geen contract.

Bewaking voor professioneel geïnstalleerde systemen is over het algemeen duurder. De ADT Pulse monitoring service ook voor brandbeveiliging.